Sample image

Årets danske ølnyheder 2015

Sorte ølsorter løb med sejren

Den mørke side trak flest stemmer, da Danske Ølentusiaster kårede Årets Danske Ølnyhed(er) 2015. To kulsorte øl, Cool Charlie Porter fra Hornbeer og Russian Imperial Stout fra Midtfyns Bryghus, scorede bedst i kampen om medlemmernes smagsløg og hjerter. Men konkurrencen var hård.

De to vindere er netop blevet kåret på Danske Ølentusiasters generalforsamling i Odense lørdag d. 12. marts.

Hornbeers økologiske Charlies Cool Porter vandt med sin fyldige, mørkristede smag overbevisende i kategorien under 6 % (volumenprocent alkohol) med 35,2 pct. af stemmerne i finalen.

Midtfyns Bryghus’ kraftige og egetræslagrede Russian Imperial Stout vandt i kategorien 6 % og derover med 24,1 pct. af stemmerne. Men kun med et mulehår; den ravgyldne india pale ale Batch 1000 fra Amager Bryghus fik 24 pct.

Både Hornbeer v. brygger Jørgen Fogh Rasmussen og Midtfyns Bryghus v. Eddie Szweda er erfarne vindere.

Hornbeer i Kirke Hyllinge har således vundet Årets Ølnyhed fire gange før – tre af gangene i øvrigt med stouts i den stærke kategori. Midtfyns Bryghus i Årslev har vundet tre gange før, alle i den stærke kategori – heraf én gang med en imperial stout og en gang med en (næsten) sort belgisk strong ale.

Siden midten af januar har medlemmer af Danske Ølentusiaster i to omgange stemt om, hvilke af de over 1200 danske ølnyheder fra 2015, som skulle hædres; første runde gik ud på at udvælge et finale-felt med fem øl i hver styrkekategori.

De ti finalisters endelige placeringer kan ses på næste side.

Dette års konkurrence afspejler i øvrigt en glædelig udvikling i den danske bryggeribranche: mikro- og håndværksbryggerne er blevet så dygtige, at der i 2015 kom omtrent lige så mange svage som stærke ølnyheder på markedet. Det er nemlig lettere at få øl til at smage godt, hvis alkoholprocenten er høj.

Luk denne boks ved at trykke på krydset. ----->
 
 

Logens medlemmer

Sample image

Alemaster

Eventmanager
Finansminister
Grundlægger


Send mail
Sample image

Biermeister

Sekretær
Grundlægger


Send mail
Sample image

Duffman

Webmaster

Send mail
Sample image

Mr Currywurst

Formand

Send mail